Novel·la juvenil: "La pedra del Sol"

La pedra del Sol
Carme J.Huertas
La Galera

Pedra del Sol és la continuació de Gent de Pedra. Amb la desaparició del Gran Bruixot, la tribu de la Vall Tancada ha recuperat la llibertat. Jubal, però, encara no ha estat acceptat del tot i es troba implicat en la lluita per a l’elecció del nou cap. En aquesta segona part, aprenem moltes més coses de com es vivia fa 7.000 anys. Ritus, tradicions i creences apareixen com a eix de la vida quotidiana. Mentre que el ritual de la virilitat se celebra de dia al coll de la Pedra Dreta, al voltant d’un monòlit de pedra que domina la vall, el ritual femení de la fertilitat se celebra de nit, al Llac Blau, indret sagrat de les iniciacions. Tot i que l'aventura se situa a la prehistòria, es dóna una visió d’alguns temes ben actuals, com la por al nouvingut: veiem que Jubal se sent un estranger en el seu nou poblat, tot i que fa temps que hi és. També es tracta la importància de l’amistat, la relativitat de la vida humana i la solidaritat davant dels problemes comuns com són la por, la gana o la mort.

La novel·la se situa en els paisatges de les serres del Garraf i de l’Ordal. Tots els indrets descrits existeixen de veritat: torrents, rius, coves, cabanes de pedra, camins, vegetació... La cara de déu és a les Penyes de Tabà, de Cervelló; la cova d'Arbitzan és la cova Dels Dos, de La Palma; el temple de Bera és la Penya del Corb, de Corbera; el llac Blau és el Torrent Bufadors, de Pallejà; Les Aigües Tosses són a Sant Andreu de la Barca; la Vall Tancada és l’olla de muntanyes que envolta Corbera de Llobregat.


Més informació al web: La pedra del Sol


Comentaris diversos sobre el llibre La pedra del Sol:
Veure la ressenya a l'Illa dels llibres:   L'illa dels llibres

Al Butlletí Informatiu de l'Associació de veïns de Cervelló, pàg. 3, després de la presentació del 27 de novembre de 2009:   AAVV Cervelló

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada